Rå og minimalistisk boligstil

Udgivet: 2016-10-22 12:22:20
Kategorier: Hjemme hos , Interviews

Hjemme hos Carla Sofie Molge

Er du til det rå og minimalistiske i afdæmpede toner, så kom med indenfor hos Carla Sofie, der mikser nyt og gammelt i en lækker, nordisk stil. 

Navn: Carla Sofie Molge
Alder: 24 år
Titel/arbejde: Finansøkonom. Arbejder i Aalborg Lufthavn.
Instagramprofil: @carlasofiemolge
Boligtype: Lejlighed
Antal kvm: 78 kvm
Bopæl: Aalborg
Hvem bor i boligen: Carla Sofie og hendes kæreste Jonas 

Fortæl lidt om dig selv som person. 
Jeg er uddannet finansøkonom, men arbejder lige nu fuldtid i Aalborg Lufthavn inden jeg vil i gang med at studere til designteknolog på VIA University College i Herning. 
Min plan med finansøkonom uddannelsen var at læse videre til ejendomsmægler, men i kraft af at interessen for boligindretning kun er blevet større, er jeg gået tilbage til at følge min helt STORE DRØM om at blive boligstylist, hvor jeg kan få lov til at udfolde mig kunstnerisk og samtidig beskæftige mig med design, som er en af mine helt store passioner. Drømmen har fulgt mig siden jeg var ganske lille, hvilket også er kommet til udtryk gennem de utallige af gange, hvor jeg har ommøbleret mit barndomsværelse ;-)
Til dagligt bruger jeg oceaner af tid på fotografering, Instagram, Pinterest og blogs. Hvis I spørger min kæreste Jonas, så bruger jeg nok også lidt for meget tid på dette område. Men jeg elsker det! Jeg er i mit helt rette element, når jeg får lov til at koble af og gå og hygge mig med at indrette og bagefter få lov at se det igennem linsen og ja, så nyder jeg at kunne få lov til at inspirere andre ;-)

Beskriv din boligstil. 
Jeg vil beskrive min boligstil som et godt miks af nyt og gammelt. Min boligstil er præget af det minimalistiske udtryk med afdæmpede og kolde nuancer. Jeg kan ikke få ro, hvis der indgår for mange farver i indretningen, og de farverige genstande ender altid med at blive skiftet ud igen.  Derfor indgår der kun farver i vores indretning i form af skønne grønne planter i alle slags afskygninger. Dette gør også, at vi begge bedre kan slappe af, når vi er hjemme fra en ellers stresset hverdag med arbejde. 
For at skabe kant og personlighed til den minimalistiske stil krydrer jeg det med loppefund, industrielt design og gør det selv projekter. Jeg nyder at stå tidligt op i weekenderne og tage ud på de forskellige bagagerumsmarkeder eller loppemarkeder og kigge. For mig behøver det ikke at være en kendt designer eller kunster, der står bag tingene, jeg køber. Så længe tingene har sjæl og kan gøre noget spændende i forhold til det ny producerede interiør og møbler jeg har i hjemmet. 

Hvor stammer din interesse for boligindretning fra?
Jeg har kæmpe stor passion for boligindretning, interiør og i særdeleshed dansk design, hvilket jeg bestemt ikke har fra fremmede. Begge mine forældre er utrolig kreative og deres interesse for bolig - og havetrends samt interiør har naturligvis påvirket mig gennem min opvækst. 

Hvilket rum i dit hjem er det vigtigste for dig og hvorfor?
Mit absolutte yndlingsrum herhjemme er vores køkken-alrum, der er åben i forbindelse med både spiseplads og stue. Det ser man efterhånden sjældendt i ældre lejede lejligheder, så det var bestemt en af tingene, som vi faldt for. 
Vi opholder os mest her, hvorfor det har været vigtigt for os, at det er hyggeligt, selvom rummet virker stort og åbent. Derfor valgte vi allerede, da vi flyttede ind i november 2015 at male væggen mørkegrå, så den ville skabe et varmt og hyggeligt look, der passede til årstiden. Igen i foråret fik væggen så endnu en tur med malerpenslerne, hvor vi valgte en lys grå farve, hvilket komplementere de mørke nuancer og grønne planter utrolig fint efter min mening.  


Hvor finder du inspiration til din boligindretning henne?

Jeg finder efterhånden inspiration til boligindretning mange steder. Om det er en tur på loppemarked, i Plantorama eller et besøg hos de lokale interiør og møbelforretninger, så får jeg en masse idéer til nye måder at indrette mine møbler og interiør på. 
Ellers bliver jeg inspireret af diverse billeder i boligmagasinerne, blogs og forskellige Instagram profiler eller via. Pinterest, hvis jeg skal i gang med DIY's eller i gang med at indrette et rum på ny og mangler ideer.  Bruger du dit køkken, og hvad sætter du pris på i et køkken?

Jeg må indrømme, at jeg ikke er den store "kok", så herhjemme er det primært min kæreste Jonas, der står i køkkenet. Men en ting jeg er utrolig glad for ved vores køkken er, at det er åbent i forbindelse med både vores spiseplads og stue. Det giver os muligheden for at være sammen på trods af, at jeg ikke er med inde over madlavningen. Jeg nyder dog stadig at finde lækre specialiteter og køkkeninteriør for at skabe en hyggelig atmosfære, så man får lyst til at lave mad. 

Hvad er dine favoritkøb til boligen og hvorfor?
Mit favoritkøb må blive min daybed designet af Ole Gjerløv Knudsen. Den har så mange forskellige funktioner i sig. Den er både perfekt til en overnattende gæst, til afslapning med en god bog, til en ekstra siddeplads eller til noget helt fjerde. En daybed som lige nøjagtig denne giver også bare et mere afslappet og tilfældigt udtryk i rummet, hvor alting ikke skal være så perfekt og stramt. Derudover er jeg utrolig glad for min samling af de smukke Kubus stager fra By Lassen, mit nyindkøbte sofabord fra Ilva eller reolen fra IKEA, hvor jeg har skåret noget af benene af for at gøre den anderledes og mere enkel.


Hvad ønsker du dig til boligen lige nu?
Det er et meget farligt spørgsmål at stille mig. Jeg har altid 1000 idéer og ønsker til, hvad jeg går og drømmer om. Lige nu er det især Arne Jacobsens syverstole, der fylder mine tanker. Men også et rullebord til køkkenet, en Vipp vasketøjskurv, skåle fra Muubs og og og... ;-)

Hvad er dit bedste råd til en lækker Instagram-feed?
Uha, den er svær. Jeg synes, der er mange måder at få en lækker instagram-feed. Men en af tingene, jeg mener, der er virkelig vigtigt er at finde og skabe sin egen personlige stil og ikke blot "efterligne andre" eller kun købe nye ting til hjemmet. For mig er det vigtigt at blande nyt og gammelt, således man også har møbler og interiør med sjæl og historie. Dermed får man heller ikke en kedelig Instagram-feed ;-) 

5 tips til din boligstil.
Miks af nyt og gammelt 
Miks af design og billigt budget venligt interiør 
Minimalistisk 
Nordisk 
Afdæmpede nuancer

Gør som Carla Sofie!
Skab en rå og enkel stil i grå nuancer med plakater og tilbehør i et minimalistisk og nordisk design.
Klik på nedenstående links og få en stil, som matcher Carla Sofies!

Relaterede blogindlæg

Del dette blogindlæg

Tilføj en kommentar

 (med http://)