Bring liv og hygge ind i boligen med grønne planter

Udgivet: 2017-01-23 16:38:41
Kategorier: Blomster & Planter , Hjemme hos , Interviews

Hjemme hos Alexandra Houby Henriksen

Er du til dansk design og en skandinavisk boligstil med en masse grønne planter, så kig med indenfor hos Alexandra Houby Henriksen, der har grønne og kreative fingre - og få masser af gode tips til planter og indretning!

Navn: Alexandra Houby Henriksen
Alder: 30
Titel/arbejde: Pædagog, nu kandidatstuderende
Instagramprofil: @homebyhouby
Boligtype: Villa fra 1926
Antal kvm: 135 plus kælder
Bopæl: Odense C
Hvem bor i boligen: Min kæreste Anders og jeg

Fortæl lidt om dig selv som person.
Jeg er en kreativ livsnyder, som er pjattet med smukt design, kvalitet og godt håndværk. Boligstyling er en af mine store hobbyer, som jeg bruger meget tid på og deler med en masse andre indretningsinteresserede på Instagram. 
Jeg kommer oprindeligt fra Sjælland, men flyttede fra København til Odense for tre år siden for at bo sammen med min kæreste, som er her fra. Her købte vi et skønt hus med en meget spændende japansk anlagt have med dertilhørende havedam og guldfisk. Haven nyder vi sammen med vores fire små hunde Gorgeous, Pixie, Elliot og Sushi (også hund, ikke fisk) ;).
Jeg er uddannet pædagog, men arbejder ikke længere som sådan. P.t. har jeg orlov fra mit kandidatstudie i pædagogisk psykologi. 


Beskriv din boligstil.
Min bolig bærer i høj grad præg af min store interesse for dansk og skandinavisk design og indretning. Stilen er lys med få afdæmpede farver, der går igen. Hele boligen er holdt i hvide, gråblå toner og sort med mange grønne planter. Derudover er gengangere i form af elementer af træ, økologisk skind, marmor og vamsede/chunky tekstiler, der tilsammen skaber varme og den nordiske "rustikhed" og enkelthed, jeg så godt kan lide. 
Den nogenlunde ens base, i farver og materialer, gør det nemt at tilføje og skifte ud i nips og blomster/planter alt efter sæsonens tendenser og humør. 
Hvor stammer din interesse for boligindretning fra?
Jeg har altid gået op i at indrette mig pænt og hyggeligt. For mig skaber et æstetisk smukt hjem ro og balance og gør, at jeg føler mig tilpas og kan slappe af.
Samtidig har jeg altid været meget fascineret af det visuelle; kunst, design, naturen, fotografering med videre, og så har jeg selv en kreativ side, så boligindretning er for mig også en måde at kombinere og udleve de interesser. Jeg nyder at style mit hjem og at skabe små "kunstinstallationer". Indretning er for mig en konstant kreativ proces, som jeg hygger mig enormt meget med. Der er ikke meget, der har en fast plads hjemme hos os, og jeg rykker dagligt rundt på mange af vores ting (dog ikke de større møbler). Min stil er i konstant udvikling, og jeg får hele tiden ny inspiration og nye idéer til, hvordan jeg godt kunne tænke mig at style hjemmet. Her er det fantastisk med designklassikere, der måske er en dyr investering nu her, men som til gengæld holder og kan overleve gennem diverse tendenser og stilændringer.


Hvordan er dit forhold til planter i indretningen? Og er du særligt glad for nogle bestemte planter/blomster?
 
Mine planter er en hobby i sig selv (pas på med at få startet mig vedr. planter), og jeg har efterhånden en stor samling, men får vidst aldrig nok :).
Jeg er særligt glad for mine meget store hængekaktusser på op til halvanden meter ('Rhipsalis', der findes i ca. 60 varianter). 
Hver eneste plante har en betydning for mig, og jeg kan huske hvordan/hvor/hvornår, jeg har fået eller købt hver eneste af dem. 
Det sidste nye planteskud på stammen fik jeg i julegave, og den er ret interessant. Det er en såkaldt luftplante, som ikke har brug for jord eller noget andet at lade sine rødder vokse i eller på, den har faktisk næsten ikke nogle rødder. Den skal hænge frit i luften og optager derved det, den skal bruge fra luften omkring den, den skal blot forstøves med en smule vand en gang om ugen (det er den grønne "kugle" der hænger i bogreolen). Mon ikke det nok skal blive en ny plantetrend? Det tror jeg. 
Planterne giver karakter, liv og hygge i boligen og er bare fantastiske at style med. 
Ud over alle mine planter bruger jeg også afklippede blomster og grene i indretningen. Der er ikke noget, der pifter middagsbordet eller hylden op som friske tulipaner, en nøgen gren fra haven eller et bundt eucalyptus. 


Fortæl om din flotte bogreol.
Jeg kan desværre ikke helt tage æren for bogreolen, den er hjemmelavet, men af de tidligere ejere af huset. Da vi første gang så på huset, var jeg umiddelbart ikke helt solgt, men bogreolen, der emmede af en gammel charmerende københavner-lejlighed, kunne jeg slet ikke stå for. 
Der skulle gøres en masse ved huset for at ændre det til vores stil, og jeg havde ét krav til kæresten - det var, at bogreolen fik lov at blive og blive mit projekt. Jeg har omarrangeret hylderne i den, så den fik det udtryk, jeg ønskede, og vi har fået gennemrestaureret den. Den giver stuen et karakteristisk og personligt udtryk og fungerer perfekt som et smukt display for alle mine yndlingsting, planter, nips, feriebilleder, bøger, træfigurer mv.
Det har taget mig noget tid at finde ud af, hvordan jeg skulle style den. I lang tid syntes jeg, det var en stor udfordring at fylde den ud uden, at det så rodet ud. Her har løsningen været, som i resten af boligen, at være stringent omkring farverne, ikke have for meget på hver hylde og sørge for, at der er nogenlunde balance i placeringen af tingene, så planterne f.eks. er spredt med jævne mellemrum.
Du har et super fint gæstetoilet. Fortæl om stilen og dine valg der. 
Jeg ville gerne have, at dette rum skulle være lyst, lækkert og indbydende med en "nordic spa feeling". Som i resten af huset har jeg valgt at holde det i hvid, grå og sort med et touch af lys eg og messing. Jeg er vild med Meraki produkterne, som jeg bruger både på WC'et og i køkkenet, de er lækre at style med, passer rigtig godt ind i en nordisk indretning, og så synes jeg netop, de giver den her luksus-spa-fornemmelse til rummet.


Er der en detalje i din bolig, du holder særligt af?
Bogreolen er noget helt særligt, sådan en kan jeg godt anbefale, I kommer i gang med at bygge. Og så er jeg lige nu utroligt glad for de vægge, jeg har malet i blågrå toner, det giver en smuk kontrast til møblerne og karakter til rummet.


Hvad er dit bedste køb til boligen?
Jeg sætter stor pris på alle mine ting, men skal jeg vælge ét køb, så må det være mine Wegner Y-stole, de er simpelthen så smukke og et stykke dansk design, så klassisk som det kan blive.

Hvad ønsker du dig til boligen lige nu?
Lige pt. har jeg noget med lamper, der er flere i huset jeg godt kunne tænke mig at skifte ud, og jeg har efterhånden ventet flere måneder på at få drømmelampen hjem til over spisebordet i køkkenalrummet. Det er en "Molecular" fra House Doctor, virkelig en fed og elegant lampe med kant. Jeg er også ved at skifte en del af mine grafiske plakater ud med fotoplakater, og så kan man vel altid finde plads til en plante mere. Allerøverst på listen står dog en Wegner CH22 lænestol, den er også bare SÅ smuk!


Hvad er dit bedste indretningstip?
Åh dem har jeg nogle stykker af, så jeg vil tillade mig at give jer tre af dem, der er mest aktuelle hjemme hos mig lige nu:

- Prøv at kaste jer ud i at give en af væggene derhjemme en lækker farve. Det er helt utroligt, hvad det gør for rummet, det gør det relativt nemt at give sine ting nyt liv, og boligen får et helt nyt udtryk, og så behøver det ikke koste alverden. Jeg har givet 150 kr. pr. spand til henholdsvis væggen i stuen og i køkkenalrummet. Resterne af malingen kan man evt. bruge til at friske nogle af sine ting op med, hvis de skulle trænge til en ny farve, og voila så matcher de også.

- Hold boligen i enkelte farver som grundlag. Det gør det nemmere at style om og tilføje farver med f.eks. nips og blomster.

- Hellere én luksus-dims end ti dimser, man bliver træt af, og som hober sig op sammen med de 150 dimser, man havde i forvejen, kærlig hilsen en samler ;).

Gør som Alexandra!
Skab en lækker luksus spa stemning på dit badeværelse med de lækre produkter fra Meraki, bring grønne planter ind i hjemmet og brug f.eks. de flotte Vertiplants vægkrukker og skab fede statements med de forskellige lysbokse fra A Little Lovely Company.
Klik på nedenstående links og få en stil, der matcher Alexandras!

Relaterede blogindlæg

Del dette blogindlæg

Tilføj en kommentar

 (med http://)