Trine Holbaek Designs eksperimenterer med naturens stemninger

Udgivet: 2016-09-01 07:26:38
Kategorier: Interviews

Interview med Trine Holbæk Pedersen - grundlægger og direktør i firmaet Trine Holbaek Designs

Pædagogstuderende Trine Holbæk Pedersen har ret tilfældigt, og ud fra sin interesse om at male og eksperimentere, opstartet firmaet Trine Holbaek Designs, der producerer kunstprints inspireret af den nordiske natur. 
I dag, halvandet år efter opstart af firmaet, går det så godt, at Trine planlægger at være fuldtidsselvstændig i fremtiden. 

Navn: Trine Holbæk Pedersen
Alder: 25 år
Titel: Grundlægger og direktør hos Trine Holbaek Designs
Instagramprofil: @trineholbaekdesigns
Facebookprofil: trineholbaekdesigns

Fortæl kort om dig selv. 
Jeg er bosat i Hillerød nord for København med min forlovede og vores datter på lige knap 2 år. Da jeg startede min virksomhed for lidt over 1,5 år siden var jeg på barsel fra mit studie, hvor jeg til dagligt læser til pædagog. Det er lidt et andet spor, end hvad min virksomhed beskæftiger sig med, men jeg har altid haft de her to kerneinteresserer i mit liv – arbejdet med mennesker og arbejdet med design, indretning og håndværk. Jeg er i den heldige situation, at jeg har travlt med min virksomhed, og derfor planlægger jeg at være fuldtidsselvstændig fra det nye år.

Hvor stammer din interesse for boligindretning fra?
Interessen har bare altid været der. Interessen for hvordan indretningen i et rum kan påvirke stemningen, eller for hvordan et udtryk kan ændre sig, synes jeg er enormt fascinerende.


Fortæl om Trine Holbaek Designs. 
Det hele startede på min barsel, hvor jeg simpelthen satte mig ned og lavede noget, jeg rigtig godt kan lide at bruge tid på - at male, at eksperimentere og lege med forskellige udtryk. Egentlig havde jeg i første omgang ikke en intentionen om at skabe en virksomhed og et brand. Intentionen var helt rendyrket at fastholde en af mine interesser i en tid, hvor mit liv i den grad vendte op og ned i form af min nye rolle som mor. Derfor skulle jeg også, efter at jeg fik stor interesse for mine produkter, definere hvad jeg skulle stå for, og hvad mit udtryk skulle være. 

Hvad karakteriserer dine designs? 
Ro, enkelthed, dybde og den nordiske natur. Tanken om, at man kan få naturens stemninger og ro med indenfor i hjemmene er enormt tiltalende for mig, og det er altid et erklæret mål med mine designs – at det giver ro til rummet.

Hvor finder du inspiration til dine designs?
De fleste steder er inspirerende. Selvfølgelig er naturen en stor kilde, men former, farver og mønstre i andre dele af designverdenen kan være ligeså inspirerende for mig.


Hvilket print er du hos Trine Holbaek Designs særlig stolt over/glad for og hvorfor?
Flora 02 Blue og Blue Waters har en særlig betydning, fordi det var ved lanceringen af dem, at det hele for alvor tog fart. Det er muligvis også nogle af mine mest velkendte designs, og det giver dem selvfølgelig en speciel status. 
Beskriv din næste serie.
Jeg har haft lyst til at få overført nogle af sensommerens udtryk og farver til nogle nye designs, og det er med den idé, at mine to nye designs er blevet lavet. Jeg har eksperimenteret med nogle andre lidt mere douche farver, og billederne har generelt nogle meget fine og feminine streger. På den måde følger de nye billeder min stil ganske fint, hvor det er det enkelte, det rolige, naturen og dybden i vandfarven, der er i centrum. 


Hvilken stil har du i dit eget hjem?
Jeg kan rigtig godt lide at blande forskellige materialer og stilarter i mit hjem. Det giver et interessant og ret personligt spil i rummet, at vi både har de helt stilrene og enkle Hay møbler ved siden af loppefundet fra sidste år. Den blanding kan jeg rigtig godt lide.


Hvad er dit bedste indretningstip?
Jeg tænker, det må være at kaste sig ud i at arbejde med kontraster i hjemmet. Kontraster er fantastiske til at fremhæve hinanden og give et personligt og unikt udtryk i hjemmet. Eksempelvis kan man benytte kolde nuancer, som åbner rummet op og giver det en meget enkel og minimalistisk fremtoning samtidig med, at man benytter varmere toner, som inviterer til hygge og intimitet.

Hvad ønsker du dig til boligen lige nu?
Jeg sukker altid efter de gode gamle danske møbelklassikere og går lige nu og ønsker mig en brun læder safaristol af Kaare Klint.


Hvad tror du bliver hot i fremtiden?
Jeg synes allerede nu, der er ved at være skabt en ny forståelse af materialet velour – det er ved at finde tilbage og giver en eksklusivitet til indretningen. Særligt de støvede blå, rosa, bordeaux og grønlige farver er ret fine i velourmaterialer, synes jeg. Det er faktisk også mit seneste køb – et par nye velourpuder til sofaen. 

Del dette blogindlæg

Tilføj en kommentar

 (med http://)