Jewelry by Grundled - smykker med grafisk udtryk!

Udgivet: 2018-09-08 16:29:31
Kategorier: Interviews

Interview med Helle Just Weiling, selvstændig smykkedesigner hos Jewelry by Grundled

Helle Just Weiling har realiseret sin drøm om at blive selvstændig indenfor smykkebranchen. Efter at have haft smykkeproduktion som hobby arbejder og lever hun i dag af at være selvstændig smykkedesigner. Hendes smykkebrand Jewelry by Grundled forhandles i flere lande - det har krævet hårdt arbejde, men Helle føler sig heldig og taknemmelig og glæder sig hver dag til en ny arbejdsdag!  

Navn: Helle Just Weiling
Alder: 36 år
Titel: Selvstændig / smykkedesigner hos Jewelry by Grundled
Instagramprofil: www.instagram.com/jewelrybygrundled
Facebookprofil: https://www.facebook.com/grundled/

Fortæl kort om dig selv.
Jeg er født og opvokset i Struer og bor nu i Åbyhøj ved Århus sammen med min mand Martin og vores to børn Elvira på 5 år og Folke på 3 år. Efter gymnasiet tog jeg til Paris, hvor jeg boede i et år. Derefter gik der flere år med rejser i Syd- og Mellemamerika samt Asien og et ophold på Holbæk Kunsthøjskole, inden jeg flyttede til København for at påbegynde uddannelsen til guldsmed. Desværre var det umuligt for mig at finde en læreplads, så jeg er endt med at blive uddannet i hotelbranchen i stedet og har arbejdet nogle år hos Hotel Guldsmeden sideløbende med Grundled - indtil jeg sprang ud i at blive 100 % selvstændig.

Hvordan opstod idéen til at opstarte Jewelry by Grundled? 
Jeg har lavet smykker på hobbyplan i mere end 20 år, men det var først efter, vi fik vores datter for 5 år siden, at det blev seriøst. Jeg solgte lidt på Etsy.com, og pludselig blev jeg kontaktet af butikker, der ville sælge mine smykker. Snart begyndte jeg at drømme om kunne leve af det og efter, jeg fik min første salgagent i Belgien, gik den drøm i opfyldelse. 


Hvorfor valgte du navnet Grundled? 
Jeg syntes, Grundled er et stærkt og solidt navn.

Hvor finder du inspiration til dine designs, og hvad kendetegner dem?
Mit udgangspunkt er træet som materiale og mulighederne i det. Mine designs er inspireret af det stærke udtryk i de geometriske former forenet med en kærlighed til minimalismen og et grafisk udtryk. Kvalitet og design er nøgleord i mit univers samtidig med visionen om, at alle skal have råd til smykker.


Hvilket design er du specielt glad for? Hvorfor? 
Less is more, og jeg er glad for minimalisme. Alle mine smykker har et stramt geometrisk udtryk, og jeg har som sådan ikke en favorit. Det handler mere om farverne, hvordan de passer til mit tøj og sådan, og hvordan de kan understrege min stil og personlighed. Men Artikel Black er nok den style, jeg går mest med og passer til det meste.

Hvilke smykkebrands er dine favoritter foruden Jewelry by Grundled? 
Der er mange dygtige derude. F.eks. Line og Jo. Jeg er vild med deres stil! Og så selvfølgelig Maria Black og Ninna York.


Hvordan styler du dig med smykker til dagligt? 
Jeg går efter det klassiske og grafiske look og holder derfor stylingen enkel og stilren. Smykkerne er prikken over i'et, som giver looket personlighed og kan virkelig løfte ethvert outfit. Jeg går mest med de blå og sorte styles, de passer bedst til min garderobe.


Kan du løfte sløret for, hvad dine kollektioner byder på i fremtiden? Kommer vi eksempelvis til at se armbånd i dine kollektioner? 
Jeg kan ikke sige så meget endnu, men muligvis er der udsigt til et spændende samarbejde!Hvilke ønsker og drømme har du for Jewelry by Grundled? 
Når jeg tænker tilbage på tiden, inden jeg blev 100 % selvstændig, hvor jeg bare knoklede på med drømmen om at kunne leve af Grundled, så føler jeg mig bare så heldig og taknemmelig. Jeg elsker mit arbejde, og jeg elsker mandag morgen, når en ny spændende arbejdsuge begynder. Sådan havde jeg før Grundled aldrig prøvet at have det. Jeg har virkelig arbejdet hårdt og gør det stadig, men det er jo passionen, der driver mig - og den er der stadig. Tænk at være så heldig!

Hvad tror du bliver hot i fremtiden indenfor smykkedesign? 
Minimalistisk, stilrent og klassisk - samt farverigt.

Relaterede blogindlæg

Del dette blogindlæg

Tilføj en kommentar

 (med http://)