Hvem står bag designbrandet YAI YAI?

Udgivet: 2016-07-01 17:49:56
Kategorier: Interviews

Interview med direktør og designer Mia Nielsen fra YAI YAI 

Bliv inspireret af vores unikke interview med Mia Nielsen, der i 2015 etablerede YAI YAI, der har fokus på produkter som jacquard vævede puder, viskestykker og tæpper i køligt, skandinavisk, grafisk design. Der er også sengelinned til både børn og voksne, og alle produkter er lavet i bløde luksuriøse, økologiske bomuldskvaliteter!

Navn : Mia Nielsen
Alder: 31
Titel: Direktør/designer
Instagramprofil@yai_yai_living
Facebookprofilyaiyailiving

Fortæl kort om dig selv. 
Jeg er bosat i København med min kæreste. Jeg har kun boet i København et års tid. Oprindeligt kommer jeg fra Djursland og har arbejdet og uddannet mig i Jylland, inden YAI YAI blev en realitet.
Jeg er uddannet som designer på TEKO med speciale i beklædning. Efter endt uddannelse arbejdede jeg som designer hos tøjvirksomheden Bestseller, hvor jeg udover designerfaring fik en masse andre gode færdigheder med mig, da man får en god forståelse for alle aspekter i en virksomhed - indkøb, salg, maketing.  
Efter 5 år hos Bestseller drømte jeg om at arbejde indenfor interiør. Jeg havde længe gået med ideen til YAI YAI og da jeg følte, at jeg havde en masse god erfaring med mig i bagagen, besluttede jeg mig for at sige op og gå i gang med projektet.
Jeg fik god hjælp af en konsultvirksomhed der hedder BRIC PRO, som hjalp mig med at skabe kontakt til en leverandør i Indien og generelt hjælpe mig gennem processerne i udviklingen af kollektionen.

Hvor stammer din interesse for boligindretning fra?
Jeg elsker, hvordan en bolig kan fortælle en historie om den/de personer, der bor i den. Ens bolig skal være et trygt og hyggeligt sted, et sted man altid glæder sig at komme tilbage til, når man er væk. Interiøret i ens bolig bliver tit en afspejling af ens personlighed. Man knytter sig til de ting, man har i hjemmet, og nogle få følger med en hele livet.  
Det er også af denne grund, at jeg elsker at arbejde med boliginteriør - man arbejder med vedvarerende designs, og det er ikke så sæsonpræget og kortsigtet som tøj.

Fortæl om YAI YAI. 
YAI YAI laver produkter, der kan give personlighed og et unikt look i hjemmet. YAI YAI ønsker ikke at en speciel kundegruppe køber vores produkter. Vi ønsker, at vores produkter kan hjælpe folk med at skabe deres personlige udtryk i hjemmet - selvfølgelig med en helt personlig blanding af andre mærker og evt. gamle retro ting.
Udover det har kvaliteten også en høj prioritet. Alt er lavet i en super blød økologisk, GOTS certificeret bomuld.  

Hvor stammer navnet YAI YAI fra, og hvad betyder det?
Jeg ønskede et lidt asiatisk-klingende navn. Jeg er meget visuel og derfor var udtrykket af navnet på skrift også utrolig vigtig. Navnet opstod ret hurtigt. Jeg ville gerne have et navn kun indeholdende af vokaler, og da YAI YAI kom frem, var jeg helt sikker på at det skulle være det. Det betyder ikke noget og er heller ikke en sammensætning af noget. Det er bare flot og visuelt lækkert- i rød tråd med de produkter vi ønskede at skabe i YAI YAI :)


Hvad karakteriserer dine designs? 
Det grafiske udtryk. En god blanding af de bløde/organiske og de mere strømlinede/kantede mønstre. Udover det er det igen kvaliteten, der er i fokus for ALLE produkter.


Hvor finder du inspiration til dine designs? 
Det kan være i alt muligt. Min første kollektion er inspireret af naturens former og farver. Der er så mange steder at finde inspiration i dag, og det kan være svært at skabe sit eget udtryk, hvis man lader sig inspirere for meget af, hvad andre gør. Jeg ønskede, at YAI YAI skulle skille sig ud, men stadig have et kommicielt look. 
Imagebillederne af taget med en model, hvilket også gør udtrykket en smule anderledes. Det var dog ligeså meget en beslutning om ikke at sætte første kollektion i sammenhæng med én bestemt indretning. Så længe produkterne ikke er sat i et miljø, gør det det nemmere for forbrugeren selv at skabe sit eget udtryk i hjemmet med vores produkter - og det var lige præcis det, der var ønsket fra start. 

Hvilket produkt er du hos Yai Yai særlig stolt over/glad for og hvorfor?
Jeg synes "Fading Dots" sengetøjet er blevet super lækkert. Det minder mig om regndråber på et vindue. Drømmende og beroligende - et perfekt udtryk til et sæt sengetøj ;)

Hvilke drømme og ønsker har du for YAI YAI?
Jeg ønsker rigtig meget, at YAI YAI og jeg har en lang fremtid sammen - der er nemlig masser af drømme og projekter :)

Hvad er dit næste projekt? 
Jeg ønsker at udvide med junior sengetøj og i fremtiden også nogle flere størrelser i voksenudgaverne - bla. ekstra længe og dobbeltdyne.


Hvilken stil har du i dit eget hjem?
Jeg elsker at matche nye og gamle ting i hjemmet. Jeg elsker teak møbler og flotte gamle lamper. Men det skal matches med nye ting for, at det ikke bliver for retro. Jeg elsker at have ROOT eller FADING DOT sengetøjet i rosa på, da det giver lidt farve til mit soveværelse samtidlig med, at de grafiske prints giver lidt kant til det gamle teak skab og den day bed, som også står i mit soveværelse.
Min stue, hvor jeg også tit sidder og arbejder, er holdt mere minimalistisk i både farver og indretning. Det er rart at have et rum, der er mere roligt, især når det også skal være et arbejdsværelse. 


Har du en gennemgående farve i dit hjem?
 
Nej, det har jeg ikke. Jeg kan rigtig godt lide, at der er et mix af farver i min bolig. Ikke for mange, jeg køber generelt meget i basis farver (grå, hvid og sort), men jeg elsker, at der popper nogle få farver op, som giver det hele liv - sengetøj er en super nem måde at få lidt kant/farve ind i ens hjem. Det kan man også skifte ud efter behov. Jeg synes tit, at man får lyst til at rykke lidt rundt og lave et nyt udtryk. Derfor er mit produkt-fokus hos YAI YAI også tekstiler, da det er en super nem måde at give boligen en lille update ;) Altid fedt, når man skifter sengetøjet ud til en ny farve eller et nyt print. Det skaber et helt nyt rum.


Hvad ønsker du dig til boligen lige nu?
Jeg har lige opfrisket mit hjem med en masse grønne planter, som giver et fantastisk liv til lejligheden. Jeg elsker at have blomster og grønne planter, det er utroligt hvad de kan gøre for ens humør. 
Ellers leder jeg lige nu efter en stofbetrukket skammel i lys træ - gerne et loppefund. Jeg elsker at gå på loppejagt :)

Hvad tror du bliver hot i fremtiden?
Da der er meget fokus på vores miljø og naturen generelt, tror jeg, at det bliver ved med at påvirke trenden også ud i fremtiden. Det er et vigtigt emne, og derfor vil det også afspejle sig i de trends, der opstår. Det kan både være endnu mere fokus på vare-produktion på en mindre miljøbelastende måde - og på mere visuelle måder som vi ser nu med "det botaniske udtryk" i prints og illustrationer. Der kommer helt sikkert nye udtryk, hvor naturelementer indgår.

Del dette blogindlæg

Tilføj en kommentar

 (med http://)