Bo med farver

Udgivet: 2018-08-01 16:33:23
Kategorier: Hjemme hos , Interviews

Hjemme hos Bianca Anna Heinsvig

Hjemme hos Bianca er der knald på faverne, hvilket giver en super lækker retrofeeling, men som samtidig har noget nordisk og skandinavisk over sig. Læs med og få masser af gode idéer til at bo med farver!

Navn: Bianca Anna Heinsvig
Alder: 36 år
Titel/arbejde: Uddannet veterinærsygeplejerske og en bachelor i tysk og kommunikation - drømmer om at blive boligstylist på fuldtid
Instagramprofil: @designandnicethings
Boligtype: Gul et plans murstensvilla
Antal kvm: 160 kvm
Bopæl: Hasselager (syd for Århus)

Hvem bor i boligen?
Det gør min mand, Jesper Heinsvig, og jeg selv, Bianca Heinsvig, og vores 3 børn. Tvillinger på 3,5 år, Sebastian og William, og vores på pige, Sille Pauline, på 7 år.
Foruden os tobenede bor vi sammen med vores franske bulldog, Barney, og to landskildpadder, Elsa og Olaf. 

Fortæl om din instagramprofil og hvorfor du begyndte med profilen.
Lige siden jeg kan huske, har jeg interesseret mig for indretning, design, specielt dansk design, og kunst.
Jeg ønskede at finde ligesindede bolignørder at dele interessen med og samtidig finde inspiration hos andre profiler på tværs af landegrænser. Desuden har jeg en drøm at blive boligstylist, og Instagram er en god platform for evt. at starte noget op.


Hvordan vil du beskrive din boligstil?
Det er lidt svært at definere min stil med få ord, da jeg er inspireret af forskellige tidsperioder og stilarter, så jeg låser mig ikke fast eller begrænser mig til nogen bestemt periode, stil eller begreb.
Dog er jeg mest fascineret af 50-60'ernes stil og farveskala. Jeg synes, det er den periode, som har haft størst betydning indenfor dansk design, også på verdensplan, og som den dag i dag stadig baner vejen for nye designs. De klassiske møbler fra den periode er tidsløse, bæredygtige og fungerer også i nutidens mere minimalistiske tilgang til indretning. 
Så hvis jeg skulle beskrive min stil med få ord, så må det være noget i retning af "nordisk retro".


Hvor finder du inspiration til boligindretning?
Det gør jeg på Instagram, i boligblade, på loppemarkeder eller i bolighuse. Jeg elsker at bruge en lørdag i f.eks. Illums bolighus og blive inspireret af deres fine udstillinger og styling.

Hvad er dit yndlingsbrand indenfor boligindretning?
Jeg har som sådan ikke noget yndlingsbrand, men har til gengæld en del yndlingsdesignere. Hans J. Wegner og Finn Juhl er absolut mine danske yndlingsdesignere indenfor møbelkunst.
Af udenlandske har jeg Eames og George Nelson, som på samme måde som vores danske designikoner har været banebrydende indenfor deres tid. Hvis jeg skal nævne et brand, som jeg holder af, synes jeg Gubi har et skønt sortiment og lækre designs. 


Hvad er dit yndlingsrum i boligen?
Det er vores stue. Her er jeg "færdig" med at indrette, så meget som man nu kan blive, når man har en passion for indretning. Synes vores stue har en skøn belysning, jeg er tosset med lamper, som bidrager til en hyggelig stemning, og så indeholder stuen mange af mine favoritkøb. Desuden er farverne afstemt, som jeg godt kan li' det, og kunsten får lov til at fylde. 

Hvad er dine favoritkøb til boligen? 
Det er svært at svare på, for jeg synes, at helhedsindtrykket ligger i detaljerne. Men min skalstol fra Wegner betyder meget for mig. Den er så skulpturel, og især skulpturelle stole og lamper har jeg en svaghed for. Så er jeg utrolig glad for min standerlampe, designet af den amerikansk-japanske kunstner Isamu Noguchi. Lampen hedder "Akari", som betyder "lys" på japansk. Den giver det mest hyggeligste lys og er bare smuk at kigge på. Den er desuden designet i 1951, som er min yndlingsperiode og klassisk i sit udtryk for netop den periode. Jeg er også vild med min Snoopy bordlampe designet af Achille og Pier Giacomo Castiglioni i 1967. Har valgt den i orange, som for mig er den ultimative retrofarve og igen repræsenterer den stilperiode, jeg er mest inspireret af. Vores store kunstværk af Kristian Touborg er vores første rigtige kunstkøb, og det er både min mand og jeg fuldstændig forelskede i, og det er absolut et favoritkøb, som vi aldrig skiller os af med. Sidst men ikke mindst er jeg utrolig glad for min skænk under vores TV. Skænken er designet af Steel og Design, og jeg har selv været med til at bestemme farver, træsort og mål, så det er et unika møbel, der inkorporerer alle elementer af 60'ernes stil og udtryk både i forhold til farver og design. 

Hvad er dine bedste indretningstips i forhold til at bo med farver, og har du en yndlingsfarve?
Generelt er vi, efter min mening, for farveforskrækkede i Norden. Mange foretrækker et sort/hvidt hjem, som også er meget fint, men også intetsigende. Et sådan hjem pirrer i hvert fald ikke mine sanser. Hvis du har en sort/hvid indretning og ønsker at tilføje nogle farver, så lad være med blot at tilføje en enkelt farve. Ved kun at tilføje en enkelt farve i dit interiør i form af f.eks. puder, vaser, kunst osv., vil dén farve falme og blende ind med omgivelserne og på den måde virke uinteressant. Vælg i stedet nogle komplementærfarver til den valgte farve (komplementærfarver er to farver, der står i størst mulig kontrast til hinanden). Hvis man sammenstiller to komplementærfarver vil de hver især aktivere og understrege hinandens specielle farvekarakter og på den måde virke oplivende og give en mere dynamisk effekt. Netop blå og orange, som er komplementærfarver, har jeg brugt i indretningen af vores køkken/alrum. Jeg elsker farver, dog er jeg ikke til sarte pastelfarver, da de for mig er for sarte og udviskede i deres udtryk. Jeg holder derimod meget af mørke/varme toner, der giver en mere dramatisk effekt. Er især vild med orange, karrygul, grøn og blå, og så har jeg en svaghed for rosa - lidt piget er man vel altid.

Hvad ønsker du dig til boligen lige nu?
Jeg drømmer om at få fingrene i Poul Kjærholms runde spisebord i hvid marmor (PK54). Jeg synes, at runde spiseborde kan noget særligt, både fordi jeg synes, det er hyggeligt at sidde ved et rundt bord, men også fordi jeg synes det er mere æstetisk end et firkantet eller ovalt bord. Må dog sælge en nyre eller to før, at det kan lade sig gøre ;-). Kunne også godt tænke mig en mørkeblå veloursofa. Velour er bare lækkert og tilføjer et eksklusivt element i indretningen. Så har jeg utrolig mange kunstønsker. Bl.a. af Tal R, Kvium, Anne Juul Christophersen og Niels Cortifitzen. 

Hvad er dit næste projekt i boligen?
Mest af alt håber vi på at finde drømmehuset indenfor den nærmeste fremtid. Det skal selvfølgelig være et hus fra 50-60'erne med originale detaljer og gerne med forskudte plan. P.t. har vi dog et projekt om at få mere lys ind i vores køkken/alrum i form af ovenlysvinduer. Og væggene i køkken/alrummet skal også have noget ny farve på væggen. Har dog ikke besluttet mig for, hvilken farve det skal være. 

Gør som Bianca!
Bring farver ind i boligen med puder, plakater, vaser og retro-keramik. Klik på nedenstående links for at komme til produkterne.

Relaterede blogindlæg

Del dette blogindlæg

Tilføj en kommentar

 (med http://)